Over Lintire

Lintire is een internationaal opererend bedrijf, dat zich heeft gespecialiseerd in het inzamelen en circulair verwerken van gedemonteerde autobanden.

Lintire is in 1981 opgericht.  Het bedrijf is gestart in Montfoort en is in 2003 naar zijn huidige vestigingsplaats in Vianen verhuisd.

Lintire heeft zich door de jaren heen actief bezig gehouden met het ontwikkelen van recycling en circulaire verwerkingstechnieken. In 1996 is Lintire gestart met het produceren van shreds voor industriële toepassingen en optimaliseren van de logistiek.

In 2015 hebben Lintire en Black Bear Carbon het bedrijf Dutch Green Carbon opgericht. Dutch Green Carbon is gevestigd in Nederweert en heeft zich gespecialiseerd in het circulair verwerken van afgekeurde banden door het toepassen van de zogenaamde pyrolyse techniek.

Dutch Green Carbon is voor haar innovaties in 2017 onderscheiden met de prestigieuze automotive innovation award.

Sinds 2016 verricht Lintire, in samenwerking met Kargro Recycling en de Universiteit van Twente, onderzoek naar het toepassen van devulkanisatie technieken.

 

De ontwikkeling van duurzame verwerkingstechnieken en het produceren van hoogwaardige kwaliteitsproducten is voor Lintire een welhaast noodzakelijke keuze.

De huidige klimaat doelstellingen vragen om innovatie en een kwalitatieve bijdrage van de gehele branche.

Voor Lintire een natuurlijke keuze.